SNELNIEUWS

Woensdag 7 december
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium
Foto: .

Voetbal en de wet

08 DEC 2012

Jaap de Groot gaat in zijn column Eigen Kijk in op  de verbondenheid van de voetbalsport na de de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De KNVB blies het amateurvoetbal af en riep alle clubs op om zich dit weekeinde met de leden te bezinnen.

Ook startte de bond de campagne ‘Zonder Respect Geen Voetbal’, met advertenties in De Volkskrant en De Telegraaf. De wedstrijden in het profvoetbal worden benut om de boodschap nog breder uit te kunnen dragen. Binnen een week straalt de voetbalsport dus verbondenheid uit. Verbondenheid tegen een groot maatschappelijk probleem.

 Omdat het geweld op en rond sportvelden een weerspiegeling is van wat er in onze samenleving gaande is. Alleen wordt agressie in het voetbal nog altijd anders beoordeeld dan geweld op straat. Want wat is het verschil tussen het molesteren van een fietser die geen voorrang geeft en een voetballer die zijn tegenstander op een elleboog trakteert?

Lees de volledige column van Jaap de Groot in de betaalde online versie van De Telegraaf  (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).

 

 

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
8.1 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 462.21
+ / - +0.63%