Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Dinsdag 26 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Bondscoach Paul van Ass.
Bondscoach Paul van Ass.
Foto: Hans van Tilburg

Van Ass blij met hockey in India

06 FEB 2013

NIEUWEGEIN - „Ik zie deze nieuwe competitie als een kans, als een verrijking voor onze sport, en zeker niet als een bedreiging”, aldus Paul van Ass over de lucratieve Hockey India League (HIL). 

Volgens Van Ass kan de HIL, die dit jaar nog maar uit vijf rijk gedoteerde teams bestaat, uitgroeien tot een serieuze competitie. „Het is een groot en sterk project. Als ze iets willen in India, krijgen ze het voor elkaar ook. Het is de wet van de grote getallen in dat immense land. Hockey is daar gelukkig nog steeds een nationale sport. Dat pakken ze nu beet en brengen dat via tv en internet groots onder de aandacht. Ze beseffen in India heel goed dat sport entertainment is. Het hockey kan van deze ontwikkeling alleen maar profiteren.”

Dat de HIL door de flinke premies voor de hockeyers mogelijk (veel) interessanter wordt dan Oranje, verwacht Van Ass niet. „Die keuze ten nadele van de nationale ploeg zullen de spelers zelf nooit maken. Bovendien zal hun martkwaarde voor de HIL heel snel dalen als ze niet meer voor Oranje uitkomen.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.2 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.61
+ / - +0.16%