Zoeken
  Zoeken met  
6.3 °C
ZZO3
 
files 122
102 km.
euro95
diesel
1,817
1,497
 
 

SNELNIEUWS

Donderdag 17 april
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Bondscoach Paul van Ass. Foto: Hans van Tilburg
wo 06 feb 2013, 14:02

Van Ass blij met hockey in India

NIEUWEGEIN - 

„Ik zie deze nieuwe competitie als een kans, als een verrijking voor onze sport, en zeker niet als een bedreiging”, aldus Paul van Ass over de lucratieve Hockey India League (HIL).

 


Volgens Van Ass kan de HIL, die dit jaar nog maar uit vijf rijk gedoteerde teams bestaat, uitgroeien tot een serieuze competitie. „Het is een groot en sterk project. Als ze iets willen in India, krijgen ze het voor elkaar ook. Het is de wet van de grote getallen in dat immense land. Hockey is daar gelukkig nog steeds een nationale sport. Dat pakken ze nu beet en brengen dat via tv en internet groots onder de aandacht. Ze beseffen in India heel goed dat sport entertainment is. Het hockey kan van deze ontwikkeling alleen maar profiteren.”

Dat de HIL door de flinke premies voor de hockeyers mogelijk (veel) interessanter wordt dan Oranje, verwacht Van Ass niet. „Die keuze ten nadele van de nationale ploeg zullen de spelers zelf nooit maken. Bovendien zal hun martkwaarde voor de HIL heel snel dalen als ze niet meer voor Oranje uitkomen.”

Lees meer over
paul van ass  - hockey  - hil  - india

`Hiërarchie bij Barça op zijn kop`
Er is flink wat mis bij Barcelona. Chef sport Jaap de Groot heeft in Fox Sport Centraal de details.