Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zaterdag 23 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: De Telegraaf

Weblog Van Rijsselberghe: "Ik blijf aanval kiezen"

04 MRT 2013

BUZIOS - Olympisch windsurfkampioen Dorian van Rijsselberghe heeft de leiding gegrepen op de WK in het Braziliaanse Buzios. Exclusief voor Telesport.nl houdt hij gedurende het toernooi een blog bij. 

Na drie dagen varen sta ik nu bovenaan in het klassement. Dat is natuurlijk fijn, maar helemaal tevreden ben ik niet. Ik mis wat scherpte in mijn races. Dat had ik zondag ook al en ik had me voorgenomen dat te veranderen, maar ik kan het niet afdwingen. Gedurende een toernooi komt er ook wat vermoeidheid bij kijken, dus misschien heeft dat er ook mee te maken.

Mijn resultaten heeft het gelukkig niet beïnvloed en ik heb dan ook geen reden om me zorgen te maken. Dat ik bovenaan sta, geeft bovendien een stukje extra zelfmotivatie. Gisteren stond ik namelijk nog tweede, maar Byron Kokkalanis, die toen bovenaan stond, voer in een andere vloot. Vanaf vandaag zaten alle goede jongens in dezelfde vloot en ik ben blij dat ik ze voor kon blijven. Maar dat ik aan de leiding blijf, is zeker nog geen gelopen race. Morgen (dinsdag) moet ik kijken of ik het af kan maken, zodat niet alles van de beslissende medalrace op woensdag afhangt. Om dat voor elkaar te krijgen, blijf ik de aanval kiezen. Als het moet, kan ik dan woensdag nog een trucje uithalen om iemand wat extra punten aan te smeren.

Op het moment lijkt vooral Nick Dempsey gevaarlijk. Hij eindigde op de Olympische Spelen met zilver en staat nu zes punten achter me in het klassement. Hij is echt heel goed in alle omstandigheden en hij heeft veel ervaring. Een oude rot in het vak.

Zelf merk ik dat ik ook meer ervaring heb gekregen. Vanaf 2009 maakte ik bijna iedere WK een grote fout. Dat had misschien ook met de spanning te maken. Nu is dat wel een beetje weg. Ik voel me relaxed en goed en omdat er niet heel veel publiek of media is hier in Brazilie, voelt het ook niet echt als een WK. Maar dat is het natuurlijk wel.

Er staat een wereldtitel op het spel en die wil ik heel graag winnen. Dus ga ik nu even ontspannen en er morgen weer vol tegenaan. Of het dan weer zo hard gaat waaien als vandaag (windkracht 5/6) is niet de verwachting. Maar je weet het nooit met deze plek. Er kan van alles gebeuren.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
W1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%