Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Vrijdag 18 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Michael Schmuacher
Michael Schmuacher
Foto: .

Formule 1-grootheid ernstig gewond na ski-ongeval

Grote zorgen rond Schumacher

29 DEC 2013

MERIBAL - Michael Schumacher (44) is zondagochtend gewond geraakt tijdens een ski-ongeval in de Alpen. De Duitse oud-coureur is met hoofdletsel en per traumahelikopter afgevoerd naar het ziekenhuis in Grenoble. Volgens de Franse krant Le Dauphiné Libéré is zijn toestand in de loop van de avond verslechterd en zou hij in levensgevaar zijn.

Foto: EPA
Michael Schumacher
Foto: EPA

Zijn manager Sabine Kehm heeft slechts bevestigd dat hij gewond is aan zijn hoofd. „We hebben verder nog geen informatie over zijn toestand en vragen hiervoor begrip”, liet Kehm in een verklaring weten.

Een vertegenwoordiger van het lokale skicentrum meldde dat de Duitser aanvankelijk naar het ziekenhuis van Albertville was vervoerd. „Hij is bij bewustzijn en zijn situatie is niet zorgelijk”, aldus Gernignon Christophe-Lecomte, directeur van het skistation, in een eerste reactie.

Schumacher was off-piste en droeg een helm toen het mis ging. Hij zou zijn evenwicht hebben verloren en een rots hebben geraakt. 'Schumi' was in het gezelschap van zijn 14-jarige zoon. Hij bezit een huis in het Franse skigebied, dat deel uitmaakt van De Drie Valleien.

Het ongeval deed zich voor op een hoogte van bijna 2800 meter, tussen 11.00 uur en 11.15 uur.

Formule 1

Schumacher was tussen 1991 en 2006 actief in de Formule 1 en behaalde in die periode zeven wereldtitels. Hij boekte die successen met Benetton (twee titels) en Ferrari (vijf).

In 2010 keerde hij bij Mercedes terug op de grid. In twee jaar Duitse dienst was hij echter nooit meer zo oppermachtig als voorheen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.7 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.32
+ / - -0.84%