Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Maandag 21 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Jurgen Streppel
Jurgen Streppel
Foto: WIJNBERGEN, MATTY VAN

Trainer Willem II kandidaat voor opvolging Erwin van de Looi

Streppel op radar van FC Groningen

05 FEB 2016 Robin Jongmans

GRONINGEN - Jurgen Streppel staat nadrukkelijk op de radar van FC Groningen. De coach van Willem II geldt als een voorname kandidaat om Erwin van de Looi na dit seizoen op te volgen. Er is inmiddels een eerste (informeel) onderhoud geweest met het kamp Streppel.

In Groningen is men gecharmeerd geraakt van de man die met beperkte middelen en een vaste voetbalvisie steeds maximaal lijkt te kunnen presteren. In Tilburg zorgt hij al jaren voor continuïteit binnen de club, waardoor hij na de degradatie in 2013 het jaar erop direct weer promoveerde. Vorig seizoen eindigde hij als promovendus zelfs naast Groningen op een gedeelde achtste plaats in de eredivisie. Hij is gewend zonder grote budgetten te werken.

De opvatting van Streppel kan de constante factor en houvast zijn in een tijd dat er bij Groningen veel staat te veranderen. De club heeft ambitieuze plannen om in 2018 de helft van de eerste selectie uit eigen jeugd te laten bestaan en voert op fysiekwetenschappelijk gebied veranderingen door die innovatief zijn voor de hele eredivisie. In Groningen ziet men in Streppel een van een zeer select groepje kandidaten die bij de vooruitstrevende visie van de club past.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%