Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Gregor Schlierenzauer in 2013
Gregor Schlierenzauer in 2013
Foto: EPA

Skigrootheid 'Schlieri na blessureleed terug op de schans

10 JAN 2017 ANP

De Oostenrijkse skispringer Gregor Schlierenzauer keert na een jaar afwezigheid terug op de schans. De 27-jarige Schlierenzauer, één van de meest succesvolle schansspringers ooit, scheurde in maart vorig jaar een kruisband van zijn rechterknie. Na een lange revalidatie maakt de Oostenrijker deze week bij de wereldbekerwedstrijd in Polen zijn rentree.

'Schlieri' stond op 3 januari vorig jaar in Innsbruck voor het laatst bovenaan de schans. De Oostenrijker zat toen in zo'n slechte fase, dat de bond hem passeerde voor de laatste wedstrijd van de Vierschansentournee in Bischofshofen. Schlierenzauer zette direct een punt achter zijn seizoen. Twee maanden later ging het mis toen hij in Canada aan het skiën was.

Schlierenzauer heeft liefst 53 wereldbekerzeges op zijn naam staan. Hij schreef twee keer de Vierschansentournee op zijn naam, in 2012 en 2013. Op de Olympische Spelen van 2010 pakte hij goud met het Oostenrijkse team en individueel twee keer brons, vier jaar later in Sotsji behaalde hij zilver met de ploeg.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%