Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Woensdag 20 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Max Huiberts, John van den Brom en Robert Eenhoorn poseren op de nieuwjaarsreceptie van AZ, maar of het drietal ook volgend jaar in Alkmaar samenwerkt is onbekend.
Max Huiberts, John van den Brom en Robert Eenhoorn poseren op de nieuwjaarsreceptie van AZ, maar of het drietal ook volgend jaar in Alkmaar samenwerkt is onbekend.
Foto: Hollandse Hoogte

Pittige evaluatie Van den Brom angstvallig gemeden

11 JAN 2017 Valentijn Driessen

Tijdens het officiële gedeelte van de nieuwjaarsreceptie van AZ werd het onderwerp angstvallig gemeden.

Hoewel naast aanvoerder Ron Vlaar, de hoofdpersonen John van den Brom (trainer), Max Huiberts (technisch directeur) en Robert Eenhoorn (algemeen directeur) samen op het podium zaten om 2016 te bespreken en vooruit te blikken op 2017, werd de eerdere evaluatie tussen de trainer en de clubleiding niet door de spreekstalmeester besproken.

Toch hing het continu in de lucht: gaat AZ nu wel of niet door met de succesvolle Van den Brom na dit seizoen? Tijdens de evaluatie kreeg de trainer geen antwoord en ook gisteren kwam er geen witte rook. „De deadline van de optie om Van den Broms contract te verlengen loopt tot 1 maart”, wilde directeur Eenhoorn kwijt. „Wij laten ons niet opjagen, verwachten volledige toewijding van iedereen en wie de huidige situatie bij voorbaat interpreteert alsof AZ niet verder wil met John, trekt te snel zijn conclusie.”

Van den Brom voelt zelf de bui hangen en vond het niet toevallig dat de wisselvallige prestaties en de onduidelijkheid over de speelwijze en personele invulling tijdens het officiële gedeelte aan bod kwamen. Overigens naast het benoemen van de behaalde doelstellingen in 2016 en de overwintering in de Europa League. „2017 moet het jaar van de slagroom op de taart worden voor ons bij AZ”, aldus Van den Brom, die met AZ in alle competities kans maakt op een prijs.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%