Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Vrijdag 18 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Wout van Aert (l) en Mathieu van der Poel
Wout van Aert (l) en Mathieu van der Poel
Foto: AFP

Rel richting WK veldrijden

'Geschrokken van tweet Van der Poel'

11 JAN 2017

Richting het WK veldrijden is een rel ontstaan rond de twee favorieten Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Inmiddels is er weer een nieuw hoofdstuk aan het boek toegevoegd. 

"Iedereen mag zijn mening ventileren, maar dan wel op een beschaafde manier", stelt Niels Albert, de coach van de Belgische veldrijder Van Aert. Daarmee reageert hij op de tweet van Van der Poel. "Altijd klagen, janker", slingerde Van der Poel gisteren via Twitter de wereld in als reactie op de insinuaties van Albert over zijn vader Adrie.

Adrie van der Poel staat de organisatie van het WK veldrijden bij om een goed parcours neer te zetten. "Dat vind ik toch vreemd" stelde Albert. "Stel je voor dat Patrick Lefevere een paar keer voor het WK wielrennen om advies wordt gevraagd door de organisatie. Dat zouden de andere renners en ploegleiders toch bizar vinden."

Van der Poel vindt dat het Belgische kamp zich niet moet aanstellen. "Toen Wout wereldkampioen werd in Hoogerheide op het rondje dat mijn vader had uitgezet, hoorde ik niemand. Altijd klagen, janker."

De reactie van Van der Poel is bij Albert dus weer in het verkeerde keelgat geschoten. "Ik had een andere taalgebruik verwacht van een kampioen als Mathieu", verklaarde hij tegenover Het Laatste Nieuws. "Geloof me, ik zou op mijn beurt giftig kunnen reageren op die tweet, maar dan breekt de hel helemaal los. Dus toon ik me de slimste en laat ik het hierbij."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 518.64
+ / - -0.97%