Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Maandag 25 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Virgil van Dijk verstuurt een pass tegen het Liverpool van Adam Lallana.
Virgil van Dijk verstuurt een pass tegen het Liverpool van Adam Lallana.
Foto: Hollandse Hoogte.

Wijnaldum moet achterstand goed maken

Van Dijk en Clasie houden bekerdroom Southampton levend

11 JAN 2017

Jordy Clasie en Virgil van Dijk blijven met Southampton dromen van de finale van de League Cup. De ploeg was in de eerste halve finale met 1-0 te sterk voor het Liverpool van Georginio Wijnaldum.

Alle drie de Nederlanders stonden aan de aftrap in het St. Mary's Stadium, waar de eerste mogelijkheid voor de bezoekers was. Adam Lallana legde de bal klaar voor Roberto Firmino, die zijn volley door doelman Fraser Forster uit het doel geranseld zag.

Een minuut later kon Nathan Redmond aan de andere kant vrij inschieten, maar ook Liverpool-goalie Loris Karius verwerkte de eerste doelpoging op uitstekende wijze. Dat lukte hem opnieuw een minuut later niet, toen Ragnar Klavan de fout in ging en Redmond werd gelanceerd door Jay Rodriguez. Ditmaal zorgde de spits wel voor de openingstreffer.

Karius belangrijk

Liverpool kon daar voor rust niet meer tegenoverstellen dan een slap schot van James Milner in de korte hoek, terwijl Clasie van grote afstand Karius op de proef stelde. De Duitse keeper hield zijn ploeg op slag van rust in de race, door een schot van andermaal Redmond (op aangeven van Dusan Tadic) te keren.

Ook na de thee kreeg Southampton dotten van kansen om het duel te beslissen. Rechtsback Cedric schoot de bal na een uiterst snelle counter vrij voor Karius in het zijnet, terwijl opnieuw Redmond op aangeven van Jack Cork een stiftbal op de lat zag eindigen. De bezoekers deelden zo nu en dan speldenprikjes uit via Philippe Coutinho, die na twee maanden blessureleed zijn rentree maakte, maar kwamen niet tot scoren, waardoor het in de return op Anfield over twee weken móet winnen om zich te plaatsen voor de finale.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%