Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Maandag 25 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
PSV-doelman Jeroen Zoet.
PSV-doelman Jeroen Zoet.
Foto: ANP Pro Shots

Zoet logische nummer één Oranje

24 JAN 2017

Met het oog op de kansen van PSV-doelman Jeroen Zoet in het Nederlands elftal zijn er onverwachte ontwikkelingen.

Na het vertrek van Jasper Cillessen naar FC Barcelona leek Zoet de beste papieren te hebben om eerste doelman te worden. De PSV-doelman stond ook onder de lat bij de eerste twee interlands van dit seizoen, maar moest in oktober alweer plaatsmaken voor Everton-doelman Maarten Stekelenburg.

De nummer één van Oranje zat de afgelopen duels echter op de bank bij zijn club, nadat zijn vervanger het prima had gedaan tijdens zijn afwezigheid door een bovenbeenblessure. Met de Spanjaard Joel Robles onder de lat is Everton al vijf duels ongeslagen (vier zeges, één gelijkspel), terwijl de Spaanse goalie maar liefst viermaal de nul hield.

Foto: AFP

Door de al dan niet tijdelijke reserverol van Stekelenburg is Zoet momenteel de enige van de keepers die de afgelopen jaren het doel van Oranje verdedigden, die frequent speelt. Jasper Cillessen (FC Barcelona) en Michel Vorm (Tottenham Hotspur) zijn immers reservekeeper bij hun clubs, terwijl Kenneth Vermeer (Feyenoord) en Tim Krul (Ajax) nog altijd op de weg terug zijn van zware blessures. Oranje speelt in maart de WK-kwalificatie-interland tegen Bulgarije en een oefeninterland tegen Italië.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%