Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Dinsdag 19 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Gelredome
Gelredome
Foto: Hollandse Hoogte

Arnhemmers stuiten op miljoenenboete bij overname Gelredome

Vitesse 'niet blij' met mogelijke koper

07 FEB 2017 Erik van Haren

De Gelredome staat te koop. Een Amerikaanse investeerder is met eigenaar Spes Bona in gesprek om het stadion van Vitesse over te nemen, bevestigt directeur Frans Gielgens. Dat is een doorn in het oog van de Arnhemse club.

Vitesse wil het bijna twintig jaar oude stadion namelijk zelf kopen. "We zijn hier dus zeker niet blij mee”, reageert Vitesse’s algemeen directeur Joost de Wit desgevraagd. "Zo’n vastgoedinvesteerder heeft geen binding met de club en de regio en natuurlijk alleen maar als doel om zo veel mogelijk winst uit het pand te halen. Dat is een heel ander doel dan wij, als bespeler, zouden hebben.”

caption
caption
Foto: credits

Evenementen

De Wit wil de Gelredome graag zelf in handen krijgen. Aleksandr Tsjigirinski, de Russische eigenaar van Vitesse, is bereid daarin mee te gaan. De Arnhemmers stuiten echter op veel blokkades. Zo heeft de provincie Gelderland bij de verkoop van het stadion een clausule laten opnemen dat alleen een voetbalclub bij aankoop van de Gelredome een boete van 11,3 miljoen euro (!) moet betalen. Destijds met als motivatie dat de Gelredome niet alleen het decor moet zijn voor voetbalwedstrijden, maar ook voor andere evenementen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.7 °C
WNW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%