Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Zondag 20 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
De kersverse Ajax-aanwinst David Neres in actie voor Brazilië in het duel met Uruguay.
De kersverse Ajax-aanwinst David Neres in actie voor Brazilië in het duel met Uruguay.
Foto: AFP

Duizelingwekkende ambtelijke molen om Neres speelgerechtigd te krijgen

Monsterklus voor Ajax

07 FEB 2017 Mike Verweij

Met het afronden van de miljoenendeal van David Neres (19) zat het werk van directeur Marc Overmars er bij deze transfer op. Maar koop een Braziliaan en je komt als club – in dit geval Ajax – in een duizelingwekkende ambtelijke molen terecht, waarbij de afkortingen je om de oren vliegen.

"We voorzien geen problemen om het papierwerk in orde te krijgen, maar hebben de hele procedure wel te respecteren”, laat Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis weten. "We doen er alles aan om de werkvergunning zo spoedig mogelijk te regelen, maar per geval is het verschillend.”

Ajax heeft het voordeel dat Neres momenteel nog op het Zuid-Amerikaans kampioenschap onder 20 in Ecuador speelt en op zijn vroegst de derde week van februari in Nederland arriveert. En de molen draait al. Een snelle rekensom leert dat hij in het gunstigste geval aan het einde van deze maand speelgerechtigd is.

Ook teammanager Tjerk Smeets en spelersbegeleider Herman Pinkster krijgen een belangrijke taak. "Wij weten dat David met een familielid deze kant op komt. En zoals bij elke speler die nieuw is, staat onze spelersbegeleider hem op Schiphol op te wachten”, beschrijft de woordvoerder van Ajax.

Ajax haalde in het verleden vaker \'talenten\' uit Zuid-Amerika.
Ajax haalde in het verleden vaker 'talenten' uit Zuid-Amerika.
Foto: Telesport

Huisvesting

"Het behoort tot zijn en de teammanagers takenpakket zorg te dragen voor goede opvang. Dus niet alleen ophalen en bij een hotel afzetten. Het spreekt voor zich dat het in het belang van de speler én van de club is dat alles hier niet alleen snel maar ook goed geregeld is. Dan moet je denken aan huisvesting, bankzaken, het dagelijkse vervoer van en naar club en allerlei andere dingen, waardoor hij wegwijs wordt bij Ajax, maar ook in het leven buiten de trainingen en de wedstrijden om."

Wanneer Neres voor het eerst in de Eredivisie is te bewonderen, blijft volgens Brinkhuis koffiedik kijken. "Ajax geeft hem de tijd. Dat liet Marc Overmars eerder ook al weten, dus pin me er niet op vast wanneer zijn eerste training bij Ajax is, laat staan wanneer hij in een wedstrijd te bewonderen zal zijn.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.8 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%