Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
David Neres op de bank bij Ajax.
David Neres op de bank bij Ajax.
Foto: René Bouwman

Moeder wilde niet dat aanvaller naar Ajax ging

Dromende Neres: 'Soms gaat alles langs me heen'

08 MRT 2017 Mike Verweij

Dat David Neres zijn droom zag uitkomen en financieel onafhankelijk werd door naar Ajax te gaan, werd niet door iedereen – zelfs niet in zijn meeprofiterende familie – met gejuich ontvangen.

„Mijn moeder was niet blij dat ik naar Ajax ging, zelfs een beetje verdrietig. Ze vond het heel erg vroeg, omdat ik pas negentien was en kort in het eerste van São Paulo speelde. Moest dat nu al, de stap naar het buitenland? Maar ik vond van wel. Dit is nu eenmaal het leven van een profvoetballer. Je moet je kansen benutten”, zegt de behendige dribbelaar.

Intens

Neres moet nog flink wennen aan het niveau in Nederland. „De trainingen in Nederland gaan snel, zijn intens, maar zijn goed voor me. De communicatie verloopt nog moeizaam, omdat ik nog alleen Portugees spreek. Maar via de Spaanstaligen probeer ik veel mee te krijgen en dat gaat redelijk goed. Ik heb mijn eerste Engelse les gehad en hoop me snel beter verstaanbaar te maken.”

Foto: ANP

Focus

Het 19-jarige talent weet wat hij naast zijn Engels nog meer moet verbeteren. Soms staat hij nog te veel te dromen, vindt hij. "Soms als ik hier (op De Toekomst, red.) ben of op het trainingsveld sta, kijk ik om me heen en gaat alles wat er wordt gezegd langs me heen. Nee, dat ligt niet aan de taal, want in Brazilië was dat ook zo. De focus wordt nu veel beter.”

Lees het hele verhaal met Ajax-aanwinst David Neres (PREMIUM).

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.84
+ / - +0.61%