Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Peter Bosz weet dat hij zich vanavond met Ajax goed moet wapenen tegen de spelhervattingen en voorzetten van de flanken van FC Kopenhagen.
Peter Bosz weet dat hij zich vanavond met Ajax goed moet wapenen tegen de spelhervattingen en voorzetten van de flanken van FC Kopenhagen.
Foto: FOTO PRO SHOTS

Luchtalarm voor Ajax in Kopenhagen

Bosz: 'Dan zou ik Westermann opstellen'

09 MRT 2017 Mike Verweij

Tijdens het Europa League-duel met FC Kopenhagen loeit vanavond in Denemarken het luchtalarm voor Ajax.

Het elftal van Stale Solbakken, dat bekend staat om zijn ijzersterke luchtmacht, is gemiddeld 6 centimeter langer en 6,7 kilo zwaarder dan de ploeg van Peter Bosz, die ook nog eens de vaste verdedigende waarden Davinson Sanchez en Joël Veltman moet missen.

Opvallend is dat de 17-jarige Matthijs de Ligt (1.88 meter), de vervanger van Sanchez, de enige Ajacied is die langer is dan de gemiddelde lengte van FC Kopenhagen (1.87 meter). „Maar als ik daarop had gelet, zou ik Heiko Westermann opstellen, want die is nog langer”, zei Bosz.

„FC Kopenhagen is heel gevaarlijk uit spelhervattingen en gewone voorzetten van de flanken”, waarschuwde meesterscout Tonny Bruins Slot, die de Denen voor Bosz in kaart bracht, eerder al. „Ze nemen heel wat lengte en kilo’s mee het strafschopgebied in en scoorden tegen Club Brugge in de Champions League en tegen Ludogorets in de Europa League uit corners.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.84
+ / - +0.61%