Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Amin Younes schiet de 1-0 binnen.
Amin Younes schiet de 1-0 binnen.
Foto: ANP Pro Shots

Younes: ’Zo kon het echt niet’

13 MRT 2017 Mike Verweij

Met pas zijn tweede doelpunt dit seizoen brak Amin Younes Ajax-FC Twente (3-0) open. "In de rust hebben we met elkaar gepraat dat het zo echt niet kon”, zei de tot man van de wedstrijd uitgeroepen Duitser. "Het moest beter en dat was het de tweede helft ook.”

Bang het kampioenschap te verspelen, was Younes – ondanks de 0-0 halverwege – naar eigen zeggen geen moment. "Een wedstrijd duurt negentig minuten. En gelukkig konden we dingen veranderen. Uiteindelijk was deze wedstrijd nog goed voor het zelfvertrouwen voor donderdag (FC Kopenhagen thuis, red.) en de rest van de competitie.”

Rand zestien

Younes’ treffer was volgens hem het gevolg van steeds beter op elkaar ingespeeld raken. "Als Davy Klaassen het strafschopgebied in komt, kijkt hij altijd naar ’rand zestien’, omdat Kasper Dolberg naar de eerste paal gaat en daarachter de tweede optie ligt. Het was een mooi moment om de 1-0 te scoren.”

Stiften

Een andere Ajax-speler die in het oog sprong, was Hakim Ziyech, die tegen FC Kopenhagen werd gespaard, maar tegen zijn oude club FC Twente zijn stempel op de wedstrijd drukte. "Deze week heeft me goed gedaan”, aldus de spelmaker. "Ik moet de draad weer oppakken en denk dat ik een goede stap heb gezet. Bij de 3-0 van Dolberg wilde ik de bal er zelf in stiften. Gelukkig leverde het me nog een assist achter mijn naam op.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.84
+ / - +0.61%