Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Vrijdag 18 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
De spelers van Willem II kwamen niet tot hun beste niveau.
De spelers van Willem II kwamen niet tot hun beste niveau.
Foto: ANP Pro Shots

Trainer Van de Looi erg teleurgesteld

'Willem II speelde zwaar onder niveau'

19 MRT 2017

Willem II moet duidelijk nog wennen aan de positie als negende in de eredivisie. "Ik ben erg teleurgesteld", klaagde trainer Erwin van de Looi na de 1-1 bij zijn vroegere club FC Groningen. "Nee, niet in het gelijke spel. Met dit resultaat ben ik erg blij. Maar over de uitvoering ben ik zeer ontevreden. Dat was zwaar onder ons niveau."

In het hoge noorden kreeg Willem II teveel en FC Groningen te weinig met de gedeelde winst. "Buiten de eerste tien minuten waren wij op alle vlakken heer en meester. We hebben heel veel kansen gecreëerd, maar we moeten ze dan wel afmaken", aldus trainer Ernest Faber over het elfde gelijke spel van de thuisclub, waarvan alweer het zevende in het eigen stadion.

Een week terug excelleerde Willem II in Tilburg tegen PEC Zwolle. "Dat was een heel goede wedstrijd. Dat niveau moeten we dan wel vasthouden, maar dat is ons niet gelukt", erkende ook aanvoerder Jordens Peters het verval. "Groningen heeft veel meer afgedwongen en had recht op de overwinning."

Met de 1-1 sloeg Willem II in elk geval de aanval van FC Groningen af op de begeerde plaats in het linker rijtje. ‘We moeten beseffen dat we dit soort wedstrijden kunnen en moeten winnen’, was Peters het eens met de kritiek van zijn trainer.

"We missen nog de overtuiging, het geloof in onze status als ploeg in het linker rijtje. We moeten gaan voor die negende plaats. Die stap moeten we nog maken", aldus Van de Looi, voor het eerst terug in Groningen, waar hij drie jaar als hoofdtrainer genoot van mooie successen. "Voor mij was dit best een speciale wedstrijd. Het was anders dan anders, Zeker toen ik het stadion betrad, en al die bekende mensen terug zag. Maar op het veld was ik dat gevoel kwijt."

Ook in Groningen onderscheidde doelman Kostas Lamprou zich weer en waakte over het belangrijke punt voor Willem II. "Ik zou graag in Nederland blijven", aldus de transfervrije Griek. "Er zijn genoeg mooie clubs in Nederland. Er speelt op dit moment nog niks, maar links en rechts hoor ik wel dat er interesse is."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.1 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 518.67
+ / - -0.96%