Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Vrijdag 18 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Matthijs de Ligt baalt van een gemiste kans.
Matthijs de Ligt baalt van een gemiste kans.
Foto: ANP Pro Shots

De Ligt: 'Je moet door'

19 MRT 2017

Matthijs de Ligt ging tijdens Excelsior - Ajax (1-1) flink in de fout. Een pass van de 17-jarige verdediger belandde in de voeten van Mike van Duinen, die via het lichaam van Kenny Tete het doel vond. 

"Ik weet niet hoe dat kwam", treurde de door bondscoach Danny Blind voor Oranje opgeroepen voetballer. "Het was een slecht moment. Je kan er dan wel in blijven hangen, maar je moet door." Bekijk hier de fout van de Ajacied.

De Ligt legde tegenover FOX Sports de vinger op de zere plek. "We speelden in een te laag tempo en waren slordig aan de bal. Zij wonnen alle duels. Dan wordt het lastig voetballen. Voor een duel als dit zit er minder spanning op dan tegen FC Kopenhagen (2-0 zege in Europa League, red.). Dat moet je voorkomen, maar dat is niet gelukt."

Feyenoord, dat sc Heerenveen met 2-1 klopte, heeft met zeven speelronden te gaan nu zes punten meer dan Ajax. Over twee weken treffen beide ploegen elkaar in de Amsterdam ArenA. "Je moet nooit de handdoek in de ring gooien. Het kan altijd nog, maar vandaag was het onvoldoende", aldus de jongeling. 

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.1 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 518.56
+ / - -0.98%