Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Zondag 20 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Rick van den Hurk
Rick van den Hurk
Foto: EPA

Van den Hurk start op heuvel in halve finale

19 MRT 2017 ANP

Rick van den Hurk staat op de Nederlandse heuvel in de halve finale van de World Baseball Classic tegen Puerto Rico. De 31-jarige Brabander krijgt in het Dodger-stadion van Los Angeles het vertrouwen van bondscoach Hensley Meulens. Van den Hurk was op dit toernooi twee keer eerder al de startende werper, in de eerste ronde tegen Zuid-Korea (5-0-winst) en in de openingswedstrijd van de tweede ronde tegen Japan (6-8).

Meulens heeft de Brabantse pitcher de taak gegeven om de slagploeg van Puerto Rico in de Nederlandse nacht van maandag op dinsdag in bedwang te houden. Oranje strijd met de nog ongeslagen honkbalploeg uit het Caribisch gebied om een plek in de eindstrijd van het belangrijkste landentoernooi ter wereld.

Het koninkrijksteam heeft in Los Angeles versterking gekregen van Kenley Jansen. De toppitcher van LA Dodgers, die de plek van Orlando Yntema in de selectie overneemt, geldt als een van de beste 'closers' in de Major League. Jansen moet de wedstrijd in de laatste inning uitgooien als de stand daarom vraagt.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.9 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%