Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Donderdag 27 april
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Jeffrey Herlings in actie eerder dit seizoen
Jeffrey Herlings in actie eerder dit seizoen
Foto: www.jeffreyherlings.eu

Herlings komt eraan met beste seizoensprestatie

19 MRT 2017

“Het seizoen is nog lang, dus schrijf me nog niet af”, waarschuwde Jeffrey Herlings aan de vooravond van de Motorcross Grand Prix van Argentinië op het circuit van Neuquen in Patagonië. Na zijn polsblessure en gebroken hand waardoor hij in zijn eerste optreden in de koningsklasse MXGP nog slechts letterlijk en figuurlijk pijnlijke puntjes bijeensprokkelde, moet er nog heel wat gebeuren om in de voetsporen te treden van de Fransman Romain Fabvre en de Sloveen Tim Gajser. Beiden stapten vanuit de lichtere MX2-klasse naar de koningsklasse om meteen de wereldtitel in de MXGP te pakken.

Een derde achtereenvolgende stunt ligt voor drievoudige MX2-kampioen Herlings nog ver weg. De Brabantse KTM-fabriekscoureur blijft in zijn talent en kunde geloven en liet in het zonnige Neuquen zien dat er licht aan het einde van de blessuretunnel gloort. “The Bullet”, zoals zijn bijnaam luidt, knalde er in de tweede manche lustig op los en werd als zevende afgevlagd. Het was zijn beste prestatie na de manches in Qatar, Indonesië en nu op het Zuid-Amerikaanse continent.

Team- en streekgenoot Glenn Coldenhoff die voor het tweede jaar in het fabrieksteam rijdt, was minder gelukkig. De crosser die in Indonesië nog tweede werd, viel drie ronden voor het einde uit. Regerend MXGP-wereldkampioen Tim Gajser werd winnaar van de Grand Prix door op zijn Honda ook de tweede race te winnen.

Neuquen (Arg). MXGP. Uitslag manche 2: 1. Gajser (Slo) Honda 18 ronden, 2. Bobryshev (Rus) Honda op 5,315, 3. Van Horebeek (Bel) Yamaha 6,723, 4. Paulin (Fra) Husqvarna 8,788, 5. Cairoli (Ita) KTM 17,959, 7. Herlings (Ned) KTM 23,506.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
8.9 °C
W4
Beurs AEX
AEX 521.28
+ / - -0.61%