Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Vrijdag 18 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Bondsvoorzitter Michael van Praag
Bondsvoorzitter Michael van Praag
Foto: Hollandse Hoogte

Geen kunstgras maar bagger voor Van Praag

20 MRT 2017 Valentijn Driessen

Nadat bondsvoorzitter Michael van Praag op twitter een partij bagger over zich heen gestort kreeg vanwege een tweet (zie onder) over kunstgras, nuanceerde de Amsterdammer een uur later dat dit niet betekende dat hij hiermee voorstander van kunstgras is in de Eredivisie. „Ik heb het alleen over een sliding.”

Onbegrijpelijk dat Van Praag, die toch moet weten hoe twitter en publiciteit werkt, de verdenking op zich laadde een pleidooi voor kunstgras te houden. Zeker gezien de gevoeligheden en de analyse van veel trainers, spelers en technisch directeuren dat de overvloed aan kunstgrasvelden in de Eredivisie mede een oorzaak is van het afhaken van het Nederlandse topvoetbal in Europees verband. De prestatie van Ajax ten spijt.

Foto: @MichaelvanPraag

Het is het zoveelste bewijs dat de beleidsbepalers bij de KNVB vaak volledig in hun eigen wereld leven. Zoals bij het plan ’Winnaars van Morgen’, de ontketende revolutie in het jeugdvoetbal, het negeren van succesvolle pilots in de jeugdopleiding, de invoering van een gemankeerde voetbalpiramide met beloftenelftallen, het negeren van wensen van amateurclubs (geen contractspelers), het aanbieden van zogenaamde hulp door hoofdsponsor ING bij het invoeren van ’Winnaars van Morgen’ in de vorm van het opzetten van een crowdfunding-site voor amateurclubs, waarbij de ’voetbalbank’ wel transactiekosten hanteert.

Deze week werd bekend dat juist deze bondsbazen een nieuwe structuur willen presenteren, waarbij ze nog meer macht naar zich toe kunnen trekken. Morgen praten profs en amateurs hierover in een buitengewone Bondsvergadering.

Intussen is het slagingspercentage voor Van Praag om in april opnieuw gekozen te worden als vicevoorzitter in het Uitvoerend Comité van de UEFA gegroeid. Omdat de Cyprioot Marios Lefkaritis zich min of meer gedwongen heeft teruggetrokken als kandidaat blijven er twaalf kandidaten over voor acht plaatsen. Lefkaritis had na de verkiezing van Aleksander Ceferin kritiek op de Sloveen en zijn hervormingsprogramma. Hoewel Van Praag in het strijdperk stond met Ceferin koos hij na zijn nederlaag voor het presidentschap bij de UEFA direct het spoor van de nieuwe machthebber.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.1 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 518.56
+ / - -0.98%