Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Donderdag 17 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
PSV keeper Jeroen Zoet
PSV keeper Jeroen Zoet
Foto: ANP

Zoet al in oranje

20 MRT 2017

Het leek een opvallend statement van PSV-doelman Jeroen Zoet in de wedstrijd tegen Vitesse. De goalie stond voor het eerst dit seizoen in een volledig oranje tenue onder de lat en leek daarmee een voorschot te nemen op zijn uitstapje naar het Nederlands elftal, waarvoor hij zich vandaag in Noordwijk meldt.

Zoet stelde echter dat er niks bijzonders achter moest worden gezocht. „Van onze kledingsponsor kon ik voor dit seizoen uit drie tenues kiezen. Daar zat deze ook bij, maar dit tenue is pas net geleverd. Ik vond het leuk om een keer in een ander tenue te keepen.”

Bij afwezigheid van Maarten Stekelenburg, die de afgelopen vier interlands van bondscoach Danny Blind de voorkeur kreeg, lijkt Zoet de voor de hand liggende eerste doelman van Oranje tegen Bulgarije en Italië. De goalie begon al in die hoedanigheid aan deze voetbaljaargang, draait een sterk seizoen bij PSV en is bovendien de enige van de drie geselecteerde keepers die frequent speelt. Zoet rekent zichzelf echter allerminst rijk. „Ik heb zin om me te melden en ga er met een goed gevoel heen, maar ik reken nergens op.”

Hoewel Andres Guardado met hamstringklachten uitviel tegen Vitesse, reist de middenvelder toch naar Mexico, waar hij zich laat onderzoeken door de medische staf van de nationale ploeg.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.6 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.65
+ / - -0.24%