Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Vrijdag 18 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Mister Ajax Sjaak Swart
Mister Ajax Sjaak Swart
Foto: Richard Mouw

Mister Ajax Sjaak Swart hekelt KNVB over Feyenoord-voorkeur

13 APR 2017

Mister Ajax Sjaak Swart, die er normaal gesproken niet mee zit zijn ongezouten mening te geven, praat aanvankelijk met meel in de mond als het gaat om de KNVB-top die haar voorkeur uitspreekt voor Feyenoord als landskampioen. „Ik vind het raar dat De Jong, Van Breukelen en Van Praag dit zeggen. Willem van Hanegem en Jan Boskamp zijn voor Feyenoord, ik ben voor Ajax. Wij zijn clubmensen en móeten een voorkeur hebben. De KNVB kiest partij voor Feyenoord, maar die bestuurders horen toch neutraal te zijn?”

Als hem de vraag wordt gesteld of hij niet bang is dat de ’hoop van de KNVB’ de bloedstollende titelstrijd zal beïnvloeden, trapt Swart het gaspedaal alsnog in. „Zal beïnvloeden? Dat is al lang gebeurd, man”, zegt hij met onvervalst Amsterdams accent. „Tonny Vilhena moest zondag bij PEC Zwolle rood hebben voor die overtreding bij de zijlijn! En als Kevin Blom dat niet aandurft, moet hij minimaal geel geven. Vilhena staat op scherp en was dan geschorst geweest. Toch een lastig wedstrijdje, hoor, Utrecht-thuis, zonder Vilhena. En twee minuten later maakte hij weer een overtreding die geel waard was. Maar Blom deed weer niks, hè? Het zit in de koppies van de scheidsrechters dat de KNVB, hun werkgever, Feyenoord als kampioen wil.”

Lees hier:

Bosz kraakt actie Van Breukelen
Van der Sar reageert cynisch op Van Breukelen

Over de aanstellingen van komend weekeinde is Swart ook niet te spreken. „Ajax - Heerenveen wordt gefloten door Danny Makkelie. Juist, ja. Degene die Vilhena vlak voor Ajax - Feyenoord voor de beroepscommissie probeerde vrij te pleiten. En Dennis Higler wordt naar Feyenoord - Utrecht gestuurd. Die wordt in een kolkende Kuip volledig weggeblazen."

Lees het hele artikel in de Premium-edietie van Telesport.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.4 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%