Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Vrijdag 18 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
In 1997 wint Huub Stevens (l.) met Schalke 04 de UEFA Cup. Vanavond gaat de Duitse club op bezoek bij Ajax in de kwartfinale van de Europa League.
In 1997 wint Huub Stevens (l.) met Schalke 04 de UEFA Cup. Vanavond gaat de Duitse club op bezoek bij Ajax in de kwartfinale van de Europa League.
Foto: Hollandse Hoogte

Voormalige coach van Duitsers: 'Reactievoetbal kan heel leuk zijn'

Stevens: ’Schalke 04 is een club in opbouw'

13 APR 2017 Mike Verweij

Ajax treft vanavond een tot op het bot gemotiveerd Schalke 04. "Het is dit jaar 20 jaar geleden dat de Eurofighters van Schalke 04 de UEFA Cup wonnen. En de club heeft daarom juist nu zijn zinnen op nieuw Europees succes gezet", weet de Nederlandse succestrainer van 1997, Huub Stevens.

Wie in de confrontatie tussen Schalke 04 en Ajax de favoriet is, vindt Stevens (63) moeilijk aan te geven. "Ajax speelt een bepaald soort voetbal waar de Duitsers wel raad mee weten, maar zij zijn dit seizoen niet in goeden doen. Schalke heeft een nieuwe manager (Christian Heidel, red.), een nieuwe trainer (Markus Weinzierl, red.) en veel nieuwe spelers. Het is een club in opbouw. Dat zie je ook aan Klaas-Jan Huntelaar. Hij komt nauwelijks in de plannen voor, omdat de leiding met de toekomst bezig is."

Reactievoetbal

Stevens was tijdens de return tegen FC Kopenhagen onder de indruk van Ajax. "Zonder de motor van het elftal, Davy Klaassen, vond ik ze zeer goed spelen. Matthijs de Ligt was voor mij het lichtpunt."  Er volgt wel een waarschuwing voor Ajax. "Duitse ploegen, dat weet Peter Bosz ook verdomd goed, spelen vanuit de omschakeling en daar zal Ajax het moeilijk mee krijgen. De Ajax-spelers wordt veel balbezit gegund. En Schalke reageert daarop. Dat is geen negatieve kwalificatie, want reactievoetbal kan heel leuk voetbal zijn."

Hoewel de voormalige coach van onder meer PSV de Nederlandse club het allerbeste gunt, gaat zijn voorkeur uit naar de Königsblauen. "Als je daar zo veel jaren hebt gewerkt, klopt je hart nog steeds voor die club. Voor het Nederlandse voetbal is het fantastisch dat Ajax in de kwartfinale staat, want zo’n succes hebben we hard nodig. Als Ajax doorstoot naar de halve finale, is dat voor Nederland helemaal geweldig. Maar nogmaals: ik gun het Schalke ietsje meer."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.4 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%