Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Vrijdag 18 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Ajax-trainer Peter Bosz.
Ajax-trainer Peter Bosz.
Foto: ANP

'Dat heeft natuurlijk met training te maken'

Bosz laat Ajax op juiste moment pieken

15 APR 2017 Mike Verweij

Peter Bosz straalde na afloop van Ajax-Schalke 04 (2-0). ,,Ik vind dat we echt op de Ajax-manier hebben gespeeld”, aldus de trainer.

,,Veel mensen praten dan over de Hollandse School. Dat betekent dat jij het initiatief neemt, je tegenstander hoog durft vast te zetten, met volle bak druk erop. En dat je zelf durft te voetballen, risico’s durft te nemen, die verantwoord zijn. Dat je met goed positiespel naar voren speelt én veel kansen creëert.”

Lees ook:
- Sanchez zorgt voor kansen: 'Maar gevaar ligt op de loer'
- 'Geen stress bij Feyenoord, geloof me'
- 'Jørgensen niet te vergelijken met Dolberg'
- Zivkovic wil Ajax helpen en feestje Feyenoord verstoren
- Ajacieden gaan los op massagetafel

Hij complimenteerde zijn spelers voor hun optreden. ,,Als je dan toch een punt van kritiek moet noemen, is het dat we slechts twee keer gescoord hebben, want het hadden er meer móéten zijn. Waar ik wel heel blij mee ben is dat we geen goal hebben weggegeven”, zei Bosz, die nu een elftal heeft dat zijn opdrachten negentig minuten lang kan uitvoeren.

,,Dat heeft natuurlijk met training te maken, dat je zorgt dat ze fris aan de wedstrijd beginnen. Maar het is natuurlijk ook wel gewenning. Dit konden we aan het begin van het seizoen nog niet opbrengen. In de fase waarin de prijzen worden verdeeld, moet je zorgen dat je zo sterk en zo goed mogelijk bent. Ik denk dat we nu al weken achter elkaar laten zien dat we dat zijn Ja, ik denk dat trots het juist woord is.

De coach was niet verrast door de prestatie van zijn ploeg. ,,Natuurlijk wist ik dat mijn spelers dit konden, maar dat hebben we ook tegen andere tegenstanders al gezien. De vraag was natuurlijk wel of je dit ook tegen een betere tegenstander kan, want Schalke is en kan gewoon beter. Dat zullen we in de uitwedstrijd ook wel zien, want het is nog lang niet gespeeld.”

Klik HIER voor een uitgebreide vooruitblik op de 31e speelronde van de Eredivisie.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.4 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%