Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Zaterdag 19 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Bart Deurloo
Bart Deurloo
Foto: EPA

Deurloo: 'Iets moois is mogelijk'

Drie finaleplaatsen voor turners op EK

19 APR 2017 ANP

De Nederlandse turners hebben woensdag in de kwalificaties van de Europese kampioenschappen in het Roemeense Cluj drie finaleplaatsen behaald.

Bart Deurloo en Casimir Schmidt mogen vrijdag terugkomen voor de meerkampfinale. Ook Michel Bletterman zat bij de beste 24 allrounders, maar er kunnen zich maar twee turners per land plaatsen. Voor de toestelfinales, die in het weekeinde zijn, heeft alleen Deurloo zich gekwalificeerd. Hij komt zondag uit in de finale aan de rekstok.

Deurloo kwam uit op een totaalscore van 81,231 en werd daarmee twaalfde. Op rek was hij met 13,866 goed voor de zevende score. De beste acht turners per toestel komen in het weekeinde in actie in de finales. Schmidt kwam op de meerkamp uit op 81,165: dertiende. Bletterman had met 78,831 de twintigste score. De hoogste score was voor Oleg Vernjajev, de Oekraïner die op de Spelen in Rio na dubieus jureren de titel aan de Japanner Kohei Uchimura moest laten.

"Ik ben echt geen kwalificatieturner, ik vind het verschrikkelijk. Ik probeer altijd op safe te turnen. Eigenlijk ben ik beter in finales turnen. Het gaat nu pas beginnen eigenlijk", zei Deurloo op de website Sports2Visuals. "Alles kan in een finale. Het is echt wel mogelijk om iets moois te doen. Ik heb een van de hoogste uitgangswaardes."

Wevers

Voor Bletterman, Anthony van Assche, Boudewijn de Vries en Bram Verhofstad zit het EK erop. De vrouwen turnen donderdag hun kwalificaties met onder anderen Sanne Wevers en Eythora Thorsdottir.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
WZW5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%