Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Zaterdag 19 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Cristiano Ronaldo, Saul Niguez, Stefan Savic, Radamel Falcao, Kylian Mbappé en Paulo Dybala (vanaf linksboven met de klok mee) jagen op de eindzege in de Champions League.
Cristiano Ronaldo, Saul Niguez, Stefan Savic, Radamel Falcao, Kylian Mbappé en Paulo Dybala (vanaf linksboven met de klok mee) jagen op de eindzege in de Champions League.
Foto: AFP, EPA en Reuters

Vrijdagmiddag loting - vier clubs nog in de race

Hoe nu verder in de Champions League?

19 APR 2017 ANP

De overgebleven vier clubs in de Champions League krijgen vrijdagmiddag zekerheid over de tegenstander in de halve finales. Rond het middaguur begint in het Zwitserse Nyon de loting.

In deze fase van het toernooi maakt het niet meer uit of clubs uit hetzelfde land komen of dat ze elkaar al in de groepsfase hebben getroffen. Elke loting is mogelijk. Titelverdediger Real Madrid, stadgenoot Atletico Madrid, AS Monaco en Juventus plaatsten zich deze week voor de laatste vier. Real Madrid en Atletico Madrid haalden vorig jaar de finale, waarin de 'Koninklijke' zegevierde via strafschoppen.

Indruk

Juventus stond twee jaar geleden nog in de eindstrijd. In Berlijn verloor de ploeg van Massimiliano Allegri met 3-1 van Barcelona, de club die Juventus woensdagavond uitschakelde. AS Monaco maakt dit toernooi indruk. De Franse club schakelde voor Borussia Dortmund ook Manchester City al uit en zit voor het eerst sinds 2004 weer bij de beste vier. In dat jaar haalden de Monegasken zelfs de finale, die het met 3-0 verloor van FC Porto.

Speeldata

De heenwedstrijden in de halve finale worden op 2 en 3 mei gespeeld. Een week later zijn de returns. De finale is op 3 juni in Cardiff.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
WZW5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%