Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Zaterdag 19 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Burgemeester Eberhard van der Laan
Burgemeester Eberhard van der Laan
Foto: HOLLANDSE HOOGTE

Dodenherdenking op de Dam

Amsterdam: ’Geen halve finale Ajax in ArenA op 4 mei’

20 APR 2017 Mike Verweij

De koppeling van Ajax aan Olympique Lyon vrijdagmiddag heeft de UEFA met een probleem opgezadeld. De loting wees uit dat Ajax op 4 mei met een thuiswedstrijd moet beginnen, maar de gemeente Amsterdam staat in verband met Dodenherdenking niet toe dat er op die datum in de ArenA wordt gevoetbald.

De UEFA is op de hoogte van de beslissing van burgemeester Van der Laan, die niet tienduizenden fans van de uitclub en Ajax in het centrum van de stad wil als de herdenking op de Dam plaatsvindt. Alle supporters uit hartje stad weren, is vanwege – in dat geval – een capaciteitsprobleem bij de politie geen optie. 

Voordeel

Het meest voor de hand liggend is dat Ajax eerst uit speelt en op 11 mei thuis. Maar het is de vraag of de UEFA de Amsterdammers dat voordeel op voorhand wil geven. Een andere mogelijkheid is dat de wedstrijd een dag eerder (3 mei), op een vroeger tijdstip dan de Champions League, wordt gespeeld.

Problematisch

Overigens dreigde ook 11 mei problematisch te worden, omdat die dag in de ArenA al zou worden begonnen met de opbouw van het decor voor het jubileumoptreden van Armin van Buuren (op 12 en 13 mei). Maar omdat Ajax de hoofdhuurder is, beginnen die voorbereidingen eventueel pas na de halve finale van de Europa League.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
WZW5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%