Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Zaterdag 19 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Sergio Busquets krijgt geen gehoor bij Björn Kuipers.
Sergio Busquets krijgt geen gehoor bij Björn Kuipers.
Foto: Hollandse Hoogte

FOTO'S Kuipers leest boze Barça-spelers de les

20 APR 2017

Bij vlagen stonden ze met vijf man om hem heen, de zwaar geïrriteerde spelers van FC Barcelona die dachten dat ze Björn Kuipers konden intimideren. Maar de Nederlandse scheidsrechter liet zich in de kwartfinale tussen de Spaanse topclub en Juventus (0-0) niet in de maling nemen.

De Italianen waren hem dankbaar, want de druk in de Spaanse stadions – zo weten ze ook bij Bayern – is soms groot. Alleen al het driftige gedoe van Neymar was stuitend. De Braziliaan ging tekeer als een dolgedraaide aanvaller die zijn zin niet krijgt. Wegwerpgebaren, scheldwoorden en het schuim nog net niet op zijn lippen. Kuipers bleef er ijzig kalm onder, al moest hij op het veld alle zeilen bijzetten om elke situatie en vooral elke truc van met name de Barcelona-spelers te beoordelen.

Luis Suarez

Op een zeker moment stonden alle topspelers van Barcelona rond Kuipers. Hij werd nog net niet met priemende vingers in zijn borst gestoken. De Nederlandse toparbiter beet wel van zich af. Hij snauwde de Catalanen, onder wie Andres Iniesta, toe om hun verstand te gebruiken en niet te ver te gaan. Ook Luis Suarez probeerde vergeefs de man, die hij nog kende uit de Eredivisie, alles wijs te maken.

Foto: AFP
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Hollandse Hoogte

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
WZW5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%