Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Donderdag 21 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
John van den Brom
John van den Brom
Foto: Hollandse Hoogte

AZ-coach Van den Brom weet wat Amsterdammers te wachten staat in Lyon

Van den Brom waarschuwt: 'Ajax is nog niet klaar, hoor'

11 MEI 2017 Nick Tol

Als één club weet hoe het is om in Parc Olympique Lyonnais te spelen, dan is het wel AZ. In de achtste finales van de Europa League verloren de Alkmaarders de uitwedstrijd tegen de Franse topclub, weliswaar ietwat geflatteerd, met torenhoge cijfers: 7-1. Vandaag verdedigt Ajax in hetzelfde stadion een 4-1 voorsprong. „Ajax is nog niet klaar, hoor”, waarschuwt John van den Brom.

De trainer van AZ was vorige week woensdag aanwezig bij de wedstrijd in de Amsterdam ArenA. Hij genoot van het spel van Ajax en zag tevens gelijkenissen met het thuisduel van zijn elftal met Lyon. „Wij kregen net als Ajax ook een aantal goede kansen in de beginfase, maar benutten ze niet. Daarna sloeg Lyon toe en verloren we uiteindelijk ongelukkig met 1-4.”

Ajax was daarentegen heel effectief en kwam uit het niets op voorsprong. „Daarna verloor Lyon de controle moest het snel daarna ook de 2-0 moest incasseren. Toen viel hun hele elftal uit elkaar. Die backs bleven maar aanvallend denken en gaven voortdurend ruimtes weg. Ajax voelde dat perfect aan en speelde er goed op in. Heel knap.”

Bekijk/lees ook op Telesport.nl:

- Statistieken geven Ajax en Bosz vertrouwen

- Bosz laat zich geen uit-complex aanpraten

- Lyon probeert Ajax angst in te boezemen

- Ajax nadert clubrecord

- Traoré hoeft geen nieuwe hoofdrol

Van den Brom beseft dat zijn oude club een goede uitgangspositie heeft Frankrijk. Net zoals zijn collega Peter Bosz drukt hij de Amsterdammers op het hart om niet te denken dat ze de finale al hebben bereikt.

„Bij Lyon is Alexandre Lacazette weer terug en Corentin Tolisso zal nog fitter zijn dan hij was in de ArenA. Tezamen met de overige basisspelers weten we allemaal dat ze dan een topteam hebben en er gekke dingen kunnen gebeuren. Ajax moet vooral zorgen dat het niet snel op achterstand komt. Ik hoop voor de club, maar ook voor het hele Nederlandse voetbal, dat ze de finale halen.”

„Voor welke club je ook bent, hier moet je van genieten als Nederlander. Als je naar het totale voetbal in ons land kijkt, hebben we dit nodig. Het zou een bevestiging zijn dat we nog steeds op de kaart staan in het internationale veld. We beleven in Nederland in veel opzichten een waardeloos voetbaljaar, met onder meer het Nederlands elftal en de soap bij de KNVB. Dit soort prestaties heb je nodig om daar uit te krabbelen. Ik maak een groot compliment aan Ajax voor de manier waarop ze het tot dusver hebben gedaan.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.3 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 529.68
+ / - +0.19%