Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zondag 24 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Dirk Kuyt
Dirk Kuyt
Foto: Hollandse Hoogte

36-jarige Katwijker toekomstig ’td’ van Feyenoord

'In mijn hoofd voelde ik nu wel de vermoeidheid'

18 MEI 2017 Marcel van der Kraan

Feyenoord heeft goed nagedacht over de rol die voor Dirk Kuyt in de nabije toekomst klaar ligt. De club ziet in de ex-international op termijn de opvolger van technisch directeur Martin van Geel.

"Een maand geleden kwam bij mij het gevoel dat dit het moment zou zijn om te stoppen”, zegt Kuyt. "Maar ik wilde dat aan niemand laten weten omdat alle focus op het veroveren van de landstitel lag. De reden voor mijn besluit? Iedereen kon zien hoeveel moeite het me kost als ik minder aan spelen toekom. Dat was ook de reden waarom ik stopte bij Oranje en waarom ik vertrok bij Liverpool. En in mijn hoofd voelde ik nu wel de vermoeidheid. Daarom is het goed zo. Het afscheid kon niet mooier. Ik heb bereikt wat ik wilde bereiken. Ik scoorde mijn honderdste goal voor Feyenoord, maakte een hattrick en sloot af met een titel.”

Lees ook op telesport.nl:

- Dirk Kuyt stopt - Overzicht: de prachtige loopbaan van Kuyt - Van Geel: 'Ik kan me voorstellen dat Kuyt mij opvolgt' - Dirk Kuyt: 'Moeilijk besluit voor mij'

"Gistermorgen heb ik met Martin van Geel en mijn zaakwaarnemer (Rob Jansen) gezeten. Als ik straks mijn rust heb gepakt en wat tijd voor mijn gezin heb genomen, ga ik onder leiding van Martin meedraaien. Zie het als een interne opleiding met Martin als mentor. Ik ga een managementcursus én een trainerscursus volgen. Ik krijg de tijd en ruimte om me te ontwikkelen op dat gebied. In de praktijk kan ik veel meekrijgen. Martin heeft mij de afgelopen tijd al over veel zaken in vertrouwen genomen en mee laten kijken. Ik heb een uitstekende band met hem. In de toekomst zou ik hem dan eventueel kunnen opvolgen.”

Lees in de premiumversie van Telesport/De Telegraaf het hele interview met Kuyt.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%