Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Maandag 25 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Breukink en Boogerd kijken vooruit.
Breukink en Boogerd kijken vooruit.
Foto: Raymond Kerckhoffs, ANP, AFP en AP

De twaalfde etappe van de Ronde van Italië

Breukink blikt vooruit: 'Werk uit handen ploeg-Dumoulin'

18 MEI 2017

"Het gaat vandaag weer een tweestrijd worden", kijkt Erik Breukink vooruit naar de twaalfde etappe van de Ronde van Italië. Michael Boogerd en Erik Breukink blikken voor Telesport telkens om de beurt vooruit op een etappe. Vandaag is het de beurt aan Breukink, ploegleider van Team Roompot en in 1988 tweede in het eindklassement van de Giro.

Etappe 12: Forli naar Reggio Emilia, 227 kilometer.

Foto: Giro

De etappe van vandaag begint met twee beklimmingen, één van de tweede en één van de derde categorie, maar na de laatste afdaling volgen nog zo'n 100 vlakke kilometers.

Erik Breukink

Foto: ANP

"Het gaat vandaag tussen de sprintersploegen en de aanvallers", zegt Erik Breukink. "Ik denk dat de sprintersploegen dat gaan winnen. Die willen nog wel een kans op dagsucces en zoveel komen er niet meer. Dan denk ik dat Fernando Gaviria de etappe pakt. Hij heeft vorig jaar en eerder dit seizoen al veel laten zien en hij en Caleb Ewan zijn puur op snelheid te sterk voor André Greipel. Die moet het toch wat meer van de zware ritten hebben."

Foto: EPA

"Voor de klassementsrenners verwacht ik geen heel zware dag. De Sunweb-ploeg van Tom Dumoulin zal het begin van de etappe moeten controleren en goed moeten kijken wie er weg rijden. Gezien de grote tijdsverschillen die er al zijn, hoeven ze de kopgroep dan niet heel dichtbij te houden en dan zullen de sprintersploegen het werk over gaan nemen.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%