Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zondag 24 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Maria Sjarapova
Maria Sjarapova
Foto: Reuters

Sponsor Sjarapova: 'Ze wordt terecht geweerd'

18 MEI 2017 ANP

De racketsponsor van tennisster Maria Sjarapova is het wél eens met het besluit van de Franse tennisbond om de Russin geen wildcard te geven voor het grandslamtoernooi Roland Garros in Parijs. "Dopingzondaars verdienen geen wildcard", aldus directeur Johan Eliasch van de Zweedse firma Head in de Times.

Een opvallende uitspraak, omdat de vrouwentennisorganisatie WTA woensdag het besluit nog laakte. Het is volgens de WTA niet eerlijk Sjarapova nogmaals te straffen voor een dopingzaak, waarvoor ze een schorsing van vijftien maanden heeft uitgezeten. De voormalig nummer 1 van de wereld werd vorig jaar positief bevonden op meldonium tijdens de Australian Open.

'WADA doet werk niet goed'

"Ik steun het besluit van de organisatie om Sjarapova te weren", aldus Eliasch, die echter ook kritiek uitte op het mondiale antidopingbureau WADA. "Dat heeft zijn werk niet goed gedaan. Meldonium is op de verboden lijst gezet, terwijl er geen wetenschappelijk bewijs is dat het middel de prestaties bevordert", aldus de Zweedse miljardair.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%