Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zondag 24 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Peter Wright, Michael van Gerwen, Phil Taylor en Gary Anderson (vlnr) strijden om de winst in de Premier League.
Peter Wright, Michael van Gerwen, Phil Taylor en Gary Anderson (vlnr) strijden om de winst in de Premier League.
Foto: PDC

Van Gerwen: 'Je moet ze geen vinger geven'

18 MEI 2017

Michael van Gerwen is er klaar voor om vanavond zijn derde Premier League-trofee in de lucht te houden. De 28-jarige Brabander moet dan eerst nog wel twee partijen winnen. Te beginnen met de halve finale tegen Gary Anderson.

"Het is tijd om zaken te doen", stelde Van Gerwen in aanloop naar beslissende play-offs in de Londense O2 Arena. "Ze weten wat ze moeten doen om me te verslaan. Maar ik moet ze gewoon onder druk zetten en goed darts laten zien."

Van Gerwen is als regerend wereldkampioen, nummer één van de wereld en winnaar van de reguliere competitie natuurlijk de te kloppen man. Al steekt Peter Wright ook in een blakende vorm. De Schot speelt in de andere halve finale tegen Phil Taylor. "We zijn met vier goede spelers overgebleven. Je moet ze niet aan de beker laten ruiken, want wanneer je ze een vinger geeft dan pakken ze direct je hele hand. Ik wil hier opnieuw winnen. Als het me lukt, zou dat heel bijzonder zijn.

Van Gerwen won vorig jaar ook de Premier League en in 2013 was hij ook al eens de beste. Maar opponent Anderson ziet mogelijkheden om de Nederlander te verslaan. "Wanneer ik goed speel, dan geef ik mezelf een goede kans. Je moet iedereen verslaan om aan het einde van de avond met de trofee te kunnen weglopen. Het wordt interessant. Voor Phil Taylor is het de laatste keer in de play-offs, voor Peter Wright wordt het de eerste keer en Michael van Gerwen ik hebben het toernooi al twee keer gewonnen. Iedereen kan dus winnen."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%