Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Dinsdag 26 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Dirk Kuyt verlaat het kunstgrasveld van Excelsior.
Dirk Kuyt verlaat het kunstgrasveld van Excelsior.
Foto: ANP

Volop discussie over voetballen op 'plastic velden'

Kuyt: 'Spelen op kunstgras was aanslag op mijn lichaam'

18 MEI 2017

Bij zijn laatste persconferentie als speler gaf Dirk Kuyt ook nog een keer zijn mening over kunstgras. Twaalf aanvoerders van Eredivisieclubs zijn namelijk van mening dat er een verbod moet komen op kunstgras. "Het is niet goed daar we daar in Nederland op spelen", stelde Kuyt, die vanmiddag bij de laatste openbare training van Feyenoord door veel fans werd uitgezwaaid. De 36-jarige aanvaller maakte gisteren bekend dat hij stopt met voetballen.

Kuyt vervolgde zijn relaas over kunstgras: "Voetbal is een contactsport. Op kunstgras verandert dat aspect echter. Slidings op kunstgras maken, is gewoon anders. Je ligt dan helemaal open." Kuyt gaat nog een stapje verder: "Spelen op kunstgras was een aanslag op mijn lichaam."

Eredivisietopscorer Nicolai Jørgensen zwengelde eerder deze week in Telesport de discussie over kunstgras aan. De goaltjesdief van kampioen Feyenoord krijgt nu enkele dagen later veel bijval. Met het vandaag afgegeven statement van de aanvoerders in de Eredivisie spreken zij hun zorg uit over met name de speltechnische en tactische gevolgen van spelen op kunstgras.

In Telesport blikte Kuyt vandaag uitgebreid terug op zijn mooie loopbaan, die hem langs clubs als FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool, Fenerbahce en natuurlijk het Nederlands elftal leidde.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.0 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 528.5
+ / - +0.14%