Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Maandag 25 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Patrick en Justin Kluivert
Patrick en Justin Kluivert
Foto: Telesport

'Patrick en Justin Kluivert zijn niet met elkaar te vergelijken'

18 MEI 2017

Peter Bosz houdt er niet van om spelers met elkaar te vergelijken, zo stelde hij donderdagmiddag tijdens de persconferentie toen hem werd gevraagd naar de gelijkenissen tussen Justin Kluivert en zijn vader Patrick Kluivert.

"Ze hebben dezelfde achternaam, maar Patrick was een lange speler en spits. Justin speelt op de vleugels. Maar allebei hebben ze veel kwaliteiten. Je kunt ze niet met elkaar vergelijken. Zelfs als hij ooit in de spits komt te spelen, dan is hij nog steeds niet met zijn vader te vergelijken. Hij vult het op zijn eigen manier in.", reageerde Bosz.

Lees ook op telesport.nl:

- Bosz over finale: 'Ik voel geen enkele druk'

Patrick Kluivert tekende op 24 mei van 1995 voor de winnende goal in de Champions League-finale van Ajax tegen AC Milan. Nu 22 jaar later, wederom op 24 mei, staat zijn zoon Justin met Ajax in de Europa League-finale. Tegenstander is volgende week woensdag in Stockholm de Engelse topclub Manchester United.

"Justin is één van de jongste spelers en werd al op zijn 17 jaar bij de selectie gehaald. Hij is dit seizoen als laatste aangehaakt. Toen we hem bij onder 20 jaar zagen spelen, dachten we dit is interessant en voegden we hem bij de selectie", vervolgde Bosz tijdens het persmoment, waar veel buitenlandse media bij aanwezig was. "Hij moet nog veel leren, maar hij heeft veel potentie." 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%