Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Dinsdag 26 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Nicolai Jørgensen van Feyenoord ligt geblesseerd op het kunstgras.
Nicolai Jørgensen van Feyenoord ligt geblesseerd op het kunstgras.
Foto: René Bouwman

KNVB: clubs mogen zelf bepalen over kunstgras

18 MEI 2017

De KNVB begrijpt de discussie over kunstgras in de eredivisie maar blijft bij het standpunt dat voetbalclubs zelf mogen bepalen op wat voor soort ondergrond zij spelen. Dat zegt de Nederlandse voetbalbond donderdag in reactie op een manifest van twaalf aanvoerders die oproepen tot een verbod op kunstgrasvelden in de eredivisie.

Onder hen de captains van de traditionele top drie, Davy Klaassen (Ajax), Luuk de Jong (PSV) en de gestopte Dirk Kuijt (Feyenoord). De profvoetballers stellen dat het Nederlandse voetbal vanwege het kunstgras verder internationaal achterop raakt.

"Clubs zien ook voordelen in kunstgras", volgens een woordvoerder van de KNVB. "Dat is begrijpelijk als je kijkt naar de financiën en de belastbaarheid van een kunstgrasveld. In het betaalde voetbal werd dit seizoen bij 56 procent van de 686 wedstrijden op kunstgras gespeeld. Toch is het goed dat we de discussie blijven voeren."

Eredivisietopscorer Nicolai Jørgensen zwengelde eerder deze week in Telesport de discussie over kunstgras aan. De goaltjesdief van kampioen Feyenoord krijgt nu enkele dagen later veel bijval.Twaalf aanvoerders van Eredivisieclubs zijn van mening dat er een verbod moet komen op kunstgras in de Eredivisie.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.0 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 528.5
+ / - +0.14%