Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Dinsdag 26 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Ajax-trainer Peter Bosz
Ajax-trainer Peter Bosz
Foto: EPA

Bosz over finale: 'Ik voel geen enkele druk'

18 MEI 2017

Peter Bosz leeft met Ajax ontspannen toe naar de Europa League-eindstrijd van volgende week woensdag in Stockholm, waar Manchester United als laatste horde wacht naar eeuwige roem. "Ik voel geen enkele druk. Ik zie alleen maar enorme kansen. Iedereen droomt van zo'n finale. Ik kijk er naar uit. Als je de finale speelt, wil je natuurlijk ook winnen."

Manchester United heeft een trainer in huis die weet hoe het voelt om finales te spelen. Zo stond José Mourinho met diverse clubs liefst in dertien finales en won hij er elf.  "Ik kijk nooit naar coaches van de tegenstander. Ik analyseer de teams op het gebied waar we het op details kunnen winnen. Maar ik ga altijd uit van eigen kracht, van ons eigen team", reageerde Bosz.

Bosz staat bekend om zijn aanvallende speelwijze en benadrukte tijdens de internationale persconferentie van donderdag: "Het gaat om winnen. Maar het hele seizoen proberen we op een attractieve manier te winnen. We hebben laten zien dat het kan. Sommige mensen zeggen dat het naïef is. Maar we hebben laten zien dat je op een mooie manier kunt winnen. Ook Bayern München en Barcelona laten zien dat het zo kan."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.0 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 528.5
+ / - +0.14%