Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zondag 24 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Kiki Bertens
Kiki Bertens
Foto: EPA

Kiki Bertens op stoom in Rome

18 MEI 2017

Kiki Bertens staat opnieuw in de kwartfinale van een belangrijk graveltoernooi. Nadat ze vorige week in Madrid de laatste acht haalde, deed ze dat vandaag in Rome. Daar was in de derde ronde de Russin Ekaterina Makarova de klos: 7-6 (2), 6-1.

Makkelijk ging het niet voor Bertens, die momenteel als nummer twintig van de wereld te boek staat. Ze stond in de eerste set met 4-2 en 5-3 voor, maar liet het toch op een tiebreak aankomen. Daarin liet ze wel weer zien dat ze op het haar zo geliefde gravel een heel hoog niveau kan halen. De linkshandige Makarova, de nummer 43 van de wereld die een paar jaar geleden nog in de toptien stond, was ineens weer kansloos op de goed geplaatste ballen van Bertens. 

De Nederlandse nummer 1 werd na de eerste set even bemoedigend toegesproken door coach Raemon Sluiter en blijkbaar had dat het beoogde effect. In de tweede set ging het hoofd van Makarova steeds meer hangen want haar stabiele opponent gaf nauwelijks cadeautjes en sloeg de ene na de andere ‘winner’.

Bertens is bepaald niet kansloos in de kwartfinale want ze speelt tegen de Australische qualifier Daria Gavrilova (23). Deze nummer 33 van de wereld versloeg in de derde ronde de als zevende geplaatste Svetlana Kutznetsova in drie slopende sets (2.5 uur).

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%