Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zondag 24 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Michael van Gerwen
Michael van Gerwen
Foto: Hollandse Hoogte

Wereldkampioen is Gary Anderson de baas

Van Gerwen weer in finale Premier League

18 MEI 2017

Michael van Gerwen staat later op de avond voor het vijfde jaar op een rij in de finale van de Premier League Darts.

De Brabander rekende in de 02 Arena in de halve eindstrijd af met Gary Anderson. Van Gerwen zegevierde met 10-7 in legs. Het niveau zat dicht bij elkaar. Beide darters zaten rond de 102.5 gemiddeld. Anderson deed het zelfs beter op zijn dubbels, maar dat mocht niet baten voor de tweevoudig wereldkampioen.

Van Gerwen boog een vroege achterstand al snel om in een 3-1 voorsprong. Mighty Mike leek het ritme te pakken te hebben, maar omdat hij te veel dubbels miste gingen de nummers een en twee van de wereld met een 5-5 tussenstand de break in. Op dat moment had de 28-jarige Nederlander slechts 5 van zijn 13 dubbels geraakt.

Misrekening

Opmerkelijk was dat Anderson bij een 4-4 stand vergat dat hij een triple 18 in plaats van een triple 20 moest gooien om op de bullseye te mogen mikken. Van Gerwen profiteerde direct en gooide 112 uit. Anderson verwerkte dat tikje direct met een knappe 160-finish.

Tot 7-7 ging het vervolgens gelijk op, maar op dat moment toonde Van Gerwen weer zijn buitengewone klasse. De regerend wereldkampioen won drie legs in successie en plaatste zich voor de eindstrijd.

Wright of Taylor

In de finale stuit Van Gerwen op Peter Wright, die Phil Taylor in een bizar treffen te grazen nam. Voor de winnaar ligt een dikke cheque van zo'n 300.000 euro klaar.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%