Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Zondag 20 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Cyriel Dessers (links) heeft voor de 2-2 gezorgd.
Cyriel Dessers (links) heeft voor de 2-2 gezorgd.
Foto: Hollandse Hoogte

NAC doet Volendam in slotfase pijn

18 MEI 2017 Tijmen Lensink

 NAC Breda heeft donderdag het eerste duel met FC Volendam in de play-offs om promotie/degradatie op het nippertje gelijkgespeeld. De Belgische spits Cyriel Dessers voorkwam met zijn doelpunt in de 89e minuut een nederlaag van de Brabanders in het vissersdorp: 2-2. Zondag volgt de return in Breda. De winnaar van het tweeluik strijdt met FC Emmen of NEC om een plek in de eredivisie van volgend seizoen.

Volendam promoveerde in 2008 voor de achtste en voorlopig laatste keer naar het hoogste niveau. De oranjehemden degradeerden een jaar later al weer naar de Jupiler League. NAC verdween twee jaar geleden uit de hoogste afdeling.

De bezoekende ploeg van trainer Stijn Vreven kwam na een uur op voorsprong via Thomas Agyepong, die bij een voorzet van Giovanni Korte zijn bewaker Mohamed Betti aftroefde bij de tweede paal (0-1). Volendam draaide die achterstand om in een voorsprong dankzij fraaie doelpunten van de invallers Daniël van Son en Nick Runderkamp. Dessers verschafte NAC alsnog een goede uitgangspositie voor de return.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%