Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Maandag 25 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Victor Campenaerts met zijn boodschap.
Victor Campenaerts met zijn boodschap.
Foto: screenshot

Ook LottoNL-Jumbo niet blij met 'romantische' actie Belg in Giro

19 MEI 2017

LottoNL-Jumbo-coureur Victor Campenaerts lijkt deze Giro d'Italia soms met andere dingen bezig dan met het sportieve aspect.

Natuurlijk staat Steven Kruijswijk op behoorlijke afstand van een plek op het podium in Milaan, maar de afspraken waren bij alle renners bekend. En een date strikken, omdat de Belgisch kampioen tijdrijden tijdens die discipline in Montefalco niet voluit mocht gaan, behoort sowieso niet tot zijn takenpakket. Voor de start en de finish van de tijdrit toonde hij de tekst ’Carlien daten?’ op zijn blote borst.

"Dat was niet professioneel”, was manager Richard Plugge not amused. "Die tijdrit had hij gewoon moeten rijden. Met de rem erop, want de dag erna moest hij er voor Steven staan. Daar is hij ook voor meegenomen naar de Giro, dat is geen verrassing.’’ Campenaerts kreeg voor zijn daad van de UCI-jury een boete van 100 Zwitserse frank, omdat de actie slecht zou zijn voor het imago van de wielersport.

Carlien Cavens, de Belgische dame in kwestie, vatte de actie van Campenaerts wél goed op en liet zich verleiden tot een afspraakje met de tijdrijder.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%