Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Zondag 20 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Jurgen Van den Broeck
Jurgen Van den Broeck
Foto: Hollandse Hoogte

'Meesterknecht' Kruijswijk stopt met wielrennen

19 MEI 2017

Jurgen Van den Broeck werd meegenomen naar de Giro d'Italia om Steven Kruijswijk bij te staan in het hooggebergte, maar was in geen velden of wegen te bekennen toen zijn kopman op Blockhaus al snel moest lossen. Evenmin was dat het geval in rit elf, waarin de Brabander op het laatste steile stuk in de finale naar Bagno di Romagna het contact verloor met de elitegroep.

Afgelopen dagen kwam naar buiten dat de Belg kampt met een derde bal, waardoor hij fysiek niet in staat is om de verwachtingen waar te maken. Al lijkt het er ook op dat motivatieproblemen weleens ten grondslag kunnen liggen aan zijn ’afwezigheid’. Voor de Giro liet Van den Broeck, de nummer drie van de Tour de France in 2010 en nummer vier in 2012, immers weten dat hij zijn tweejarige contract bij Lotto-Jumbo niet wil uitdienen.

"Dat klopt”, beaamde manager Richard Plugge. "Hij wil na dit seizoen toch stoppen. En daar hebben we in goed overleg van gezegd dat we dat gaan doen.”

In de eerste weken van het seizoen kwam VDB ook al niet vooruit. Er is na een val van de Belg in de Tirreno-Adriatico serieus getwijfeld om hem mee te nemen naar de Giro. Maar uitgerekend voor deze Italiaanse ronde werd Van den Broeck, net als Stef Clement (die wel een goed niveau haalt) aangetrokken. Kruijswijk sprak na de voorbereidende hoogtestage op Tenerife alsnog zijn vertrouwen uit in zijn beoogde meesterknecht, nadat de klimwattages uitwezen dat hij op papier voldoende in orde was.

Plugge: "Hij heeft hier nog niet laten zien wat we van hem verwachten, dat klopt. Ik verwacht niet dat het motivatieprobleem er mee te maken heeft. Ik denk dat ook bij hem fysiek malheur een rol speelt.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%