Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Zondag 20 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Manchester United-manager José Mourinho.
Manchester United-manager José Mourinho.
Foto: Reuters

'Het lijkt erop dat Mourinho zichzelf wil indekken'

19 MEI 2017

Veel specialer wordt het niet. Voor Arnold Mühren is de climax van dit Europa League-seizoen een droomaffiche. De Volendammer (65), oud-speler van Ajax en Manchester United, ziet genoeg kansen voor de Amsterdammers.

Het huidige keurkorps van José Mourinho eindigt ondanks de komst van de duurste voetballer ter wereld – Paul Pogba – op de zesde plaats in de Premier League. Winst van de Europa League, en daarmee plaatsing voor de Champions League, moet het seizoen van Manchester United redden.

"Een zesde plaats, dat kan eigenlijk niet", aldus Mühren. "Zo’n club moet toch gewoon in de Champions League spelen. Als Manchester de finale verliest, zal dat er wel inhakken. Zowel op sportief als financieel vlak. Mourinho vindt dat Ajax een voordeel heeft, omdat zij langer rust hebben richting de finale. Het lijkt erop dat hij zichzelf wil indekken. Ik vond het altijd wel lekker om te blijven voetballen. Met Ipswich heb ik een keer 65 wedstrijden in een seizoen gespeeld. Dat was de normaalste zaak van de wereld, met een selectie van veertien veldspelers.”

Foto: Hollandse Hoogte
Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%