Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Zondag 20 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Laurens ten Dam in het laatste wiel.
Laurens ten Dam in het laatste wiel.
Foto: Team Sunweb

Ten Dam 'grijpt net naast' geschrapte afdalingsprijs in Giro

19 MEI 2017

De 'afdalingsprijs' werd na veel kritiek uit de Ronde van Italië geschrapt, maar de snelheden van de renners werden donderdag zoals gepland alsnog opgemeten. 

Volgens de Giro-organisatie was Chad Haga op de 8.9 kilometer lange afdaling van de Colla di Cassaglia met een snelheid van 53,939 kilometer per uur de snelste renner van het pak. De Amerikaan van Team Sunweb was een paar duizendste van een seconde sneller dan zijn ploeggenoot Laurens ten Dam. Rozetruidrager Tom Dumoulin, ook al Sunweb, was de nummer vier.

"Ik weet niet of onze vrouwen er blij mee zijn, maar dit is de snelste kamer van de Giro", laat een lachende Ten Dam samen met kamergenoot Haga via Instagram weten. "Helaas is er geen bonus aan verbonden..."

"Ik heb boven op de berg een bidon aangepakt en ben daarna weer naar voren gereden", aldus Haga. "Daarna heb ik alleen maar in het wiel gezeten."

De organisatie van de Ronde van Italië maakte vlak voor de start bekend dat er prijs van de snelste daler was bedacht. Na veel kritiek van de renners op het gevaar van deze beloning, werd hiervan echter afgezien.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%