Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Zondag 20 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Hakim Ziyech wil zich alleen focussen op finale.
Hakim Ziyech wil zich alleen focussen op finale.
Foto: ANP Pro Shots

Spelbepaler Ajax niet tegen Nederland met Marokko

Ziyech zegt 'nee' tegen bondscoach Renard

19 MEI 2017 Marcel van der Kraan

Luttele dagen voor de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United heeft sterspeler Hakim Ziyech een uitnodiging afgeslagen van bondscoach Hervé Renard, die de Ajacied wil selecteren voor de interlandwedstrijden van Marokko tegen Nederland en Kameroen.

Ziyech is er nog altijd trots op om voor Marokko uit te komen, omdat hij al vaak heeft aangegeven dat daar zijn ‘roots’ liggen en omdat daar al zijn familie vandaan komt. Maar de huidige bondscoach heeft hem eerder dit seizoen op beschamende wijze aan de kant gezet en geen enkel contact met hem gezocht. Ziyech werd ondanks sterk spel niet geselecteerd voor de Afrika Cup. Met de andere spelers van Marokko heeft de Fransman wel voortdurend gecommuniceerd.

Foto: Hollandse Hoogte

Renard dacht Ziyech niet meer nodig te hebben, maar ziet dat het hele land druk op hem uitoefent om de spelbepaler van de Europa League-finalist weer op te stellen. Voor alle Marokkanen en de bond – Ziyech werd vorig jaar ook uitgeroepen tot Marokkaans voetballer van het jaar – is de in Nederland opgegroeide aanvaller de meest talentvolle speler in Europa.

Ziyech heeft duidelijk gemaakt dat hij wel degelijk voor zijn land wil uitkomen, maar niet zolang Renard nog aan het roer staat bij de nationale ploeg. De speler zelf wil zich op dit moment niet publiekelijk in de discussie mengen, omdat hij al zijn aandacht wil vestigen op de wedstrijd in Stockholm tegen Manchester United.

De technische leiding van Ajax en de directie zijn op de hoogte gebracht van het standpunt van de speler en respecteren zijn keuze.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%