Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
De spelers van RC Strasbourg vieren feest na het behalen van de titel.
De spelers van RC Strasbourg vieren feest na het behalen van de titel.
Foto: AFP

Amiens en Troyes andere winnaars op razend spannende slotdag

Strasbourg doet plicht en grijpt titel in Frankrijk

19 MEI 2017

RC Strasbourg heeft voorkomen dat de bizar spannende titelstrijd in de Franse Ligue 2 een verrassende ontknoping heeft gekregen. De koploper won in eigen huis met 2-1 van middenmoter Bourg en Bresse en kon de champagneflessen laten knallen.

Voorafgaand aan de laatste speelronde konden er nog zes ploegen kampioen worden in de Franse tweede divisie. Tussen koploper Strasbourg en nummer 6 Olympique Nimes zat een gaatje van drie punten, terwijl geen van de kansrijke clubs tegen elkaar speelden.

Comfortabel

Een bizarre slotavond lag in het verschiet, maar Strasbourg had na een kleine twintig minuten al een comfortabele 2-0 voorsprong te pakken dankzij een goal van Kader Mangane en een eigen doelpunt van Kevin Hoggas. Die tussenstand bleef lang op het scorebord staan, waardoor de spanning om het kampioenschap al snel weg ebde.

Een kwartier voor tijd deed de aansluitingstreffer van Loic Damour de hoop in de harten van de andere clubs aanwakkeren, maar Strasbourg stond geen gelijkmaker meer toe. Daardoor kon het na het laatste fluitsignaal de terugkeer naar de Ligue 1 vieren. 

Cruciaal

Amiens, dat bij aanvang op de laatste speelronde op plaats 2 stond, maakte pas in de zesde minuut van de blessuretijd de winnende (2-1) goal tegen Reims. Een cruciale goal van Emmanuel Bourgaud, want daardoor behield Amiens de tweede plaats, die recht geeft op promotie naar de Ligue 1. Troyes, de nummer 3 van de competitie, kende een soortgelijk scenario. De ploeg kwam 2-1 achter op bezoek bij Sochaux, maar won door twee doelpunten in de slotfase toch nog met 2-3, waardoor het op de derde plaats bleef en het play-offs mag gaan spelen voor promotie.

De nummers 4,5 en 6 - RC Lens, Stade Brest en Olympique Nimes - grepen door de overwinningen van de top-3 overal naast en acteren ook volgend seizoen weer in Ligue 2.

 

"

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.2 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%