Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Louis van Gaal
Louis van Gaal
Foto: ANP

Bosz wint advies in bij oud-coach United

Bosz wint advies in bij Van Gaal

20 MEI 2017

Peter Bosz maakt logischerwijs gretig gebruik van alle mogelijkheden om zoveel mogelijk te weten te komen over Manchester United. De coach van Ajax praatte tijdens het trainerscongres in Zwolle, waar hij werd verkozen tot Eredivisie-trainer van het Jaar, uitgebreid bij met Louis van Gaal.

De oefenmeester stond vorig seizoen nog aan het roer bij de opponent in de finale van de Europa League. Bosz vroeg de oud-bondscoach uiteraard naar de sterktes en zwaktes van de Engelse club.

Lees ook op Telesport.nl:

- 'Wij zadelen Peter Bosz met onze fouten op'

- 'Koeman: 'Bosz heeft gelijk'

Van Gaal liet in Zwolle in het midden of hij zelf nog een functie ambieert, bijvoorbeeld als bestuurder bij de KNVB. Hij sprak vol lof over de werkwijze van Bosz. "Dat negativisme over het Nederlandse voetbal, dat zijn allemaal lulverhalen. We tellen nog steeds mee”, aldus Van Gaal, die een oeuvreprijs mocht uitreiken aan Co Adriaanse.

Gewaarschuwd

Bosz en Van Gaal spraken even later, in een intiemer gezelschap, over de mogelijke valkuilen tegen het Man United van José Mourinho. Van Gaal kent de Portugese tacticus, zijn oude assistent bij FC Barcelona, als geen ander. In 2010 versloeg het Internazionale van Mourinho het Bayern van Van Gaal in de Champions League-finale. Bosz is wat dat betreft dus gewaarschuwd.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.84
+ / - +0.61%