Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Marc Overmars
Marc Overmars
Foto: Hollandse Hoogte

'Ajax presteert als een Mercedes'

Overmars: 'Tegenstanders geloofden ons vaak niet'

20 MEI 2017 Valentijn Driessen en Mike Verweij

De eerste uitdaging van Marc Overmars, directeur spelersbeleid bij Ajax, is het huidige succeselftal van de Amsterdammers bij elkaar te houden. "En daar vertrouw ik op", aldus de man die in 1995 met de Amsterdammers de Champions League won.

"Natuurlijk weet ik dat spelers als Davy Klaassen, Kasper Dolberg, Davinson Sanchez en Hakim Ziyech door de grote Europese topclubs worden gevolgd. Maar ik heb de compositie van het elftal voor volgend seizoen rond. Lukt het niet iedereen te behouden, dan zijn de spelers met drie sterretjes achter hun naam op dit vel goed genoeg om die basisspelers te vervangen. Ja, daar zitten ook jongens uit onze eigen jeugdopleiding bij. De doorstroming bij Ajax is heel gezond. Al moet je eerlijk concluderen dat we met Donny van de Beek, Aldelhak Nouri, Matthijs de Ligt, Justin Kluivert en Frenkie de Jong over een uitzonderlijke lichting talent beschikken.”

Uitdaging

Overmars vertelt waar hij met oud-ploeggenoten als Edwin van der Sar, Dennis Bergkamp, Frank de Boer en Wim Jonk op verzoek van Johan Cruijff bij Ajax mee gestart is. "We hadden de uitdaging om met Ajax datgene te bereiken, dat we als spelers hebben bereikt: een Europese finale spelen. We gingen daarbij in eerste instantie van de Europa League uit, omdat het latje van de Champions League net te hoog ligt."

Lees ook op Telesport.nl:

- 'Wij zadelen Peter Bosz met onze fouten op'

- Bosz wint advies in bij Van Gaal

"In onze tijd als speler was het verschil te overbruggen, maar tegenwoordig is de kloof simpelweg te groot. Wij hebben een spelersbudget van twintig miljoen, tegenover minimaal honderd miljoen bij de grote jongens. Getafe en Eibar zijn laagvliegers in de Primera Division, maar betalen meer salaris dan Ajax. Wij presteren echter als een Mercedes. Bij de lunches met directies en besturen van onze internationale tegenstanders konden ze vaak niet geloven dat wij zo weinig hadden te besteden.”

Lees het hele interview met Marc Overmars in de premium-editie van De Telegraaf/TELESPORT van zaterdag 20 mei.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.56
+ / - +0.55%