Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Zaterdag 19 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Christian Horner.
Christian Horner.
Foto: Red Bull

Red Bull 'eist' onafhankelijke F1-motor

24 MEI 2017

Een motor van een fabrikant zonder Formule 1-fabrieksteam is essentieel voor het voortbestaan van de raceklasse, meent Christian Horner.

De teambaas van de renstal waar Max Verstappen en Daniel Ricciardo voor rijden heeft dat al meermaals aangegeven, maar benadrukt zijn standpunt in de aanloop naar de Grand Prix van Monaco.

"Na 2020 moeten we gewoon een onafhankelijke motor hebben waarmee teams kunnen winnen. Daar moeten snel regels voor komen", aldus Horner tegenover internationale media.

"De motor is nu het belangrijkste element waar de commerciële eigenaar van de Formule 1 (Liberty Media, red.) op gericht is, omdat het de kosten, prestaties van en verschillen tussen de teams bepaalt. Kijk maar naar Fernando Alonso en McLaren. Bovendien moeten de motoren luider zijn voor de show en de fans."

Red Bull werkt al sinds 2007 met Renault als motorleverancier, en gebruikt de krachtbronnen van het Franse merk sinds 2016 onder de naam TAG Heuer. De motor wordt vaak genoemd als het relatieve zwakste element van hun bolides, door een gebrek aan vermogen en (in een eerder stadium) betrouwbaarheid.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%