Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 23 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo
Foto: EPA

'Vertrek Ronaldo levert Real Madrid 400 miljoen op'

17 JUN 2017

Het vertrek van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid zou zonder twijfel de grootste transfer uit de geschiedenis van het voetbal worden.

Ronaldo zou volgend seizoen niet meer in Spanje willen spelen naar aanleiding van het onderzoek naar belastingfraude dat tegen hem is gestart.

Hoewel Real altijd beweert dat de club die Ronaldo over wil nemen 1 miljard euro zou moeten betalen, denkt de Spaanse sportkrant Marca dat 200 miljoen genoeg zou zijn. Een bedrag dat alleen door Manchester United, Paris Saint-Germain en wellicht Manchester City op te hoesten zou zijn.

Daarbij komt dat Ronaldo nog een contract tot 2021 heeft bij Real en een bruto salaris van 50 miljoen euro ontvangt. Dat hoeft de Koninklijke bij een transfer uiteraard niet meer te betalen en dat levert een besparing van 200 miljoen op.

Tegenover het totaalbedrag van 400 miljoen dat Real zou overhouden, staat uiteraard ook een enorm verlies aan inkomsten. De Spanjaarden verliezen immers hét uithangbord van de club, met een ongekende doelpuntenproductie én marketingwaarde.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%